Gulasz z kiełbasy i ziemniaków

 Przepis na dwie osoby
Składniki:
– ziemniaki- pół kg
– Rosół wołowy Knorr (1 sztuka)
– kiełbasa- 20 dekagramów
– średnie cebule (2 sztuki)
– pomidory dwa
– cukier 1 szczypta
– przyprawy: pieprz, bazylia, sól
– woda jedna szklanka

 Przygotowanie:
1) Rozpuścić kostkę rosołu wołowego w szklance gorącej wody i dodaj cukier.
2) Pokroić cebulę i podsmażyć ją na oleju. Następnie pokroić pomidory i dodać do cebuli.
3) Do warzyw dodaj bulion i duś je około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.
4) Pokrój kiełbasę i dodaj do sosu z warzywami duś kolejne 15 minut.
5) Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę i ugotuj. Dodaj do kiełbasy i wymieszaj. Do smaku dodaje przypraw i gotowe 😉
Smacznego 😉
Danie robiłam pierwszy raz, za mało było pieprzu po dodaniu już pycha. Jak dla mnie potrawa była smaczna, sycąca i rozgrzewająca w sam raz na pogodę za oknem 🙂